страница

производ

Пренослив колориметар

Краток опис:

КОРИСНИЧКИ ВОДИЧ ЗАKEYTEC ДИГИТАЛЕН СИСТЕМ ЗА НИЕНИРАЊЕ


Детали за производот

Ознаки на производи

ПРВ ДЕЛ- ПОВРЗЕТЕ ГО УРЕДОТ

Следете ги чекорите подолу:

Чекор 1. Преземете и отворете WeChat (апликација).
Чекор 2. Одете наDiscovery - мини програми.Внесете клучни зборови数码配色- (достапно за копирање) за да ја пребарувате нашата програма и да ја отворите.
Чекор 3. Одете наЛично - Јазик - Англиски.
Чекор 4. Кликнете наНајави седа се регистрирате (за да пристапите до целосните функции).
Чекор 5. Вклучете го колориметарот со притискање на неговото горно копче.
Чекор 6. Отворете bluetooth и одете наЛично - Поврзете сеза да го поврзете уредот.

*Пред употреба, проверете дали уредот е добро калибриран: одете наЛични - Поставки - Калибrција.
За калибрација на белата боја, држете го капакот затворен и кликнете наКалибрирајте

За калибрација во црна боја, отстранете го капакот, порамнете го сензорот со воздухот и кликнете наКалибрирајте

Пренослив колориметар Keytec за систем за нијансирање
Пренослив колориметар Keytec за систем за нијансирање
Пренослив колориметар Keytec за систем за нијансирање

ВТОР ДЕЛ- МЕРЕЊЕ НА РАЗЛИКАТА НА БОЈИТЕ

Следете ги чекорите подолу:
Чекор 1.Кликнете наМерка(на долната лента).
Чекор2. Отстранете го капакот, порамнете го сензорот со стандардниот примерок и кликнете наМерка цел.
Чекор3. Порамнете го сензорот со примерокот за тестирање и кликнете наИзмерете примерок.
Потоа системот ќе ја прикаже разликата во бојата со анализа на собраните податоци.

Пренослив колориметар Keytec за систем за нијансирање
Пренослив мерач на боја на Keytec за систем за нијансирање

ТРЕТ ДЕЛ- НАЈДЕТЕ СЛИЧНА БОЈА

Следете ги чекорите подолу:
Чекор 1.Кликнете наНајдете боја (на долната лента).
Чекор2. Оди доИзберете Библиотека за да ги изберете целните картички во боја.
Чекор3. Внимателно ставете го сензорот на примерокот и кликнете наМерка.
Потоа системот ќе ги прегледа сличните бои за споредба.*Врз основа на податоците од LAB/RGB (или дадената слика на примерокот), системот може да најде слични бои и од базата на податоци: оди доНајдете боја - Најдете RGB, внесете го RGB бројот и кликнетеOK.

 

ЧЕТВРТИ ДЕЛ- НАЈДЕТЕ ФОРМУЛА ЗА БОЈА

Кликнете на сличната боја што штотуку ја најдовте.Потоа удриДобијте формула за да се добие референтната формула.
*Ако е познат бројот на бојата, можете да ја добиете неговата формула преку чекорите подолу:
Чекор 1.Оди доИзберете Библиотека за да ги изберете целните картички во боја.
Чекор2.Притиснете ја иконата со лупа за да го внесете бројот на бојата.

Чекор3. Изберете ја бојата и кликнете наДобијте формула.

Пренослив мерач на боја на Keytec за систем за нијансирање
Пренослив мерач на боја на Keytec за систем за нијансирање

ПЕТТИ ДЕЛ- ПОПРАВКА НА БОИ

Освен горенаведениот метод, можете да ја користите и нашата функција за поправка на боја за да ја добиете формулата.Откако ќе пронајдете слична боја, кликнете наДобијте формула - правилна боја.Две опции,Врз основа на картичка иВрз основа на примерок, Се достапни.(Изберете го оној што ви треба.) Потоа системот ќе генерира нова формула.
Направете доказ врз основа на оваа формула.Ако доказот е различен од примерокот, можете да го усогласите сензорот со него и да кликнете наМерка - правилна формула.На овој начин системот ќе генерира попрецизна формула преку cloud computing.Можете да ја повторите практиката за да продолжите да ја подобрувате точноста

Да претпоставиме дека го имате бројот на бојата, можете да ја изберете картичката во боја, да кликнете на лупата за да го внесете бројот на бојата за пребарување и да отидете наДобијте формула - карта во боја за натпревар.Потоа направи доказ според формулата.Ако има разлика помеѓу доказот и целта, одете наМерка - правилна формула да се подобри точноста како горенаведените чекори.

 


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја

    Поврзани производи